90 let Godbe Ruše – jubilejni koncert

Glasba, glasbeno ustvarjanje, uživanje v glasbi in plesu je ena izmed lastnosti, ki človeško vrsto dviga nad ostala bitja na zemlji. Glasba nas spremlja že od spočetja, skozi vesele in žalostne dni življenja do smrti. Glasba, ki jo za nas ustvarja narava in glasba, ki jo je skozi tisočletja z razvojem instrumentov in glasu razvijal tudi človek.
Najstarejše glasbilo na svetu je najdeno na slovenskih tleh …
Droben delček tega glasbenega razvoja so zgodovini dodali tudi ljudje s področja Ruš, ki so leta 1927 organizirali v glasbeni sestav – Godbo Ruše.
Danes ta razvoj nadaljuje štirideset članic in članov Godbe Ruše, katerih jedro so predvsem mladi, osnovnošolci, srednješolci in študentje, pa tudi glasbeniki z daljšim glasbeniškim stažem, ki glasbeno ustvarjanje in druženje v orkestru bogatijo s svojimi izkušnjami in prigodami. Tako je Godba Ruše ne le kulturno temveč tudi medgeneracijsko stičišče različnih generacij. Vsi pa smo ponosni na naše predhodnike, še posebej letos, ko praznujemo 90 let organiziranega delovanja.
V počastitev tega visokega jubileja, bomo 21. junija 2017 ob 20.00 v parku pred občinsko stavbo v Rušah organizirali jubilejni koncert, na katerem bomo zaigrali paleto skladb, ki jih je izvajala Godba Ruše skozi 90 let obstoja. Med drugim bomo nekatere skladbe izvedli pod vodstvom nekdanjih dirigentov.

Vabljeni!