Namenite nam del dohodnine

Vlada Republike Slovenije je leta 2007 sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije, po kateri lahko vsi, ki oddajamo dohodninsko napoved, 0,5% dohodnine namenimo nevladnim organizacijam. Upravičence za teh 0,5% dohodnine na predlog Ministrstva za finance določi vlada.

Na seznamu opravičencev je tudi Godba Ruše. Sredstva, zbrana iz dela dohodnine (0,5 %) nam omogočajo pokritje stroškov za različna izobraževanja naših članov, nabavo in vzdrževanje glasbenih instrumentov, uniform in kritje drugih stroškov, ki so v takšni glasbeni zasedbi kar veliki.

V kolikor te svoje pravice ne izkoristite, ta del dohodnine avtomatsko postane del državnega proračuna.

Če ste se odločili, da ta del vaše dohodnine namenite Godbi Ruše, lahko to storite na več načinov:

  • najenostavneje je, da na naši spletni strani izpolnite za to pripravljen obrazec (Dohodnina – nič vas ne stane, nam pa veliko pomaga);
  • ali natisnete in izpolnite obrazec ki ga najdete tukaj in ga oddate v poštni nabiralnik Godbe Ruše, kateremu koli članu Godbe Ruše ali pa ga oddate na katerem izmed davčnih uradov;
  • enostavno naredite vse preko spletne strani e-davki.

Za lažje sporazumevanje z računalnikom in spletno stranjo e-davki vam v pomoč prilagamo še kratka navodila za namenitev dela dohodnine:

Donacija dohodnine preko e-davki

Že v naprej se vam iskreno zahvaljujemo.

Godba Ruše

_____________________________________________________________________

¤¤¤ Obiščite nas tudi na naši Facebook strani! ¤¤¤

Dodaj odgovor