Lep uspeh Godbe Ruše na 21. tekmovanju godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla v Ormožu

V soboto, 12. novembra 2016 je v Ormožu v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Občine Ormož in Glasbene šole Ormož, potekalo 21. tekmovanje godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla, ki smo se ga letos udeležili tudi godbeniki Godbe Ruše in kljub nekajletnemu tekmovalnemu premoru dosegli odličen rezultat ter prejeli zlato plaketo.

Na tekmovanju je nastopilo 17 slovenskih godb s preko 800 godbeniki. Žal je bil dan hladen, deževen in vetroven, tako da je odpadla parada godb v centru Ormoža. Godbeniki smo se zbrali v športni dvorani Hardek ter na začetku skupaj zaigrali skladbo, ki jo je Vinko Štrucl posvetil Ormožu – Vivat Holermus, za tem Gremo na Štajersko Emila Glavnika in še vsem znane Slovence Draga Lorbeka.

Ker gre za tekmovanje, so bile godbe razvrščene v kategorije, glede na število nastopajočih članov.

Godba Ruše je z 29 člani nastopala v prvi kategoriji – do vključno 34 prisotnih članov. Naš program smo pričeli s  skladbo Vinka Štrucla Po Savci, po Dravci, za tem smo zaigrali skladbo Emila Glavnika V dolini tihi, ki jo je za orkester priredil Vladimir Mustajbašić, ter za konec še Valček št. 2 iz Jazz Suite Dmitrija Šostakoviča.

Nastope godb je ocenjevala strokovna žirija v sestavi Emil Glavnik, mag. Vladimir Mustajbašić in Boštjan Dimnik. V ocenah naše godbe so med drugim pohvalili izbor skladb, naš nastop ocenili kot zelo optimističen z odličnimi solisti, godbo pa ocenili kot orkester z dobrim potencialom za v bodoče, kar nam seveda laska in daje zagon za nadaljnje delo.

Vse tri skladbe, s katerimi smo nastopili boste med drugimi lahko slišali tudi v Rušah, na 29. jubilejnem novoletnem koncertu, ki bo tako kot vsako leto tudi letos na državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti, 26. decembra 2016 ob 17.00 v Športni dvorani Ruše. Rdeča nit letošnjega novoletnega koncerta bodo namreč prav valčki in polke v orkestralni izvedbi. Kot vsako leto se nam bodo pridružile tudi ruške mažorete.godba-ruse-zlata-plaketa-2016-lo godbe_ruse_fotomm-8271

Prisrčno vabljeni!